Roton Music

  Muzician versatil și pasionat de artă, Mihail și-a dedicat cei 26 de ani parcurși până acum muzicii, picturii, fotografiei și design-ului grafic.

Muzica a reușit mereu să se plaseze în pole position și a primit cea mai mare atenție din partea spiritului creativ al lui Mihail. A început să studieze pianul încă de la 7 ani, la îndemnul mamei sale, iar la 9 ani a făcut cunoștință cu chitara.Mihail a făcut parte din mai multe formații în adolescență, cântand la pian, chitară și voce și chiar s-a remarcat în cadrul unor concursuri muzicale, de unde a plecat cu brațul plin de premii.

Mai apoi, Mihail a decis să urmeze o facultate la Cluj Napoca, iar astăzi face parte din alumnii Universității de Artă și Design.  Până aici, pare că se îndrepta spre o carieră în artele vizuale, însă…

 “În paralel cu facultatea mereu cântam la chitară, exersam pe unde puteam. Am început să cânt prin pub-uri, am stat în Cracovia puţin mai mult şi cântam de trei sau patru ori pe săptămână pentru a face bani, ca să-mi plătesc chiria. Acolo am avut parte de un feedback pozitiv de la oameni. Veneau chiar şi din străinătate, când cântam piese în limba română sau în rusă, şi-mi ziceau că n-au înţeles nimic din ce-am cântat, dar le-am transmis multe. Şi am prins curaj, eram mai sigur pe mine că vreau să fac asta. După, m-am întors la Cluj, mi-am dat licenţa şi am zis că vreau să-mi încerc norocul în domeniul muzicii, pentru un an de zile, şi dacă se întâmplă ceva mai serios o iau în direcţia asta, dacă nu mă întorc la arte vizuale.”

 Și s-a întâmplat ceva serios. L-a cunoscut pe Sergiu Socaciu care l-a invitat în studio-ul său de înregistrări și au început să compună piese împreună Apoi a semnat cu Roton Music și de atunci, în fiecare zi, cu fiecare vers scris și fiecare acord, Mihail scrie povestea unui vis devenit realitate.

 Single-ul de debut “Dans nocturn” ne aminteste de cativa dintre artistii preferati ai lui Mihail: John Mayer, Junip, Glen Hansard, Jack Johnson, Jose Gonzalez sau Aloe Blacc.

 Trei destine - acelasi vis: acela de a reusi si de a-si exersa pasiunea. Acesta era mesajul transmis de Mihail in cel de-al doilea single, “Doar Visuri” care a semnat si regia videoclipului. 2015 a fost incununat de lansarea seriei “Lookout Tower Acoustic Session”

 Succesul avea sa il cunoasca prin hitul “Ma ucide ea”, care, gratie influentelor funk, blues si pop si a povestii dedicata tuturor celor care, inevitabil, au trait acel moment special in care doua priviri se intalnesc la colt de strada si starnesc, fie chiar si pentru doar cateva secunde, imaginatia fiecaruia, a reusit sa atraga atentia. Piesa a inregistrat un succes incredibil, ocupand primele pozitii in top-urile muzicale din Romania, numarand peste 27 milioane de vizualizari pe YouTube si s-a auzit luni de zile la toate posturile de radio posibile, de la cele comerciale pana la alternative. Mihail a mai castigat si premiul Best Male Voice de la Radio Romania in 2016. Single-ul ce a urmat “Simt ca ne-am indepartat”, filmat intr-un cadru idilic din Malta povesteste despre momentele de frustrare si senzatia de indepartare in relatii.

 Mihail este detinatorul unui timbru special si are o prezenta carismatica care bucura fanii ori de cate ori acesta paseste pe scena.